Tuscarello, 2019

Nu ekologisk!

Tuscarello – Toscanas signaturdruva sangiovese får här fruktigt och fylligt sällskap av merlot. Körsbärsfriskt och örtigt från  sangiovese och generöst och plommonfruktigt från merlot.  Oregano, mynta och mörk choklad ackompanjerar. Ett aptitretande vin och en given matchning till höstens och vinterns smakrika grytor, stekar och pastarätter men likaså till vårens och sommarens grillade läckerheter, vare sig det är animaliskt eller vegetariskt. Tuscarello är en super tuscan värdig sitt namn.

Själv hällde jag upp det till en långkokt bolognese och njöt i fulla drag.”  –  Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen

 

 

129 kr

Smakbeskrivning

Doften är generös och kryddig, fylld av körsbär, plommon, oregano, mynta, viol och mörk choklad. Smaken är nyanserad med toner av körsbär, plommon, oregano och choklad. Tanninerna är tydliga men fint integrerade med frukten. Vinet har en lång eftersmak.

Varunummer på Systembolaget 73194
Alkoholhalt 14%
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Toscana, Italien
Druvfördelning sangiovese 60%, merlot 30%, colorino 10%
Ekologiskt Ja
Vegan Nej
Passar till Grillat kött, lamm, vilt och ostar
Sockerhalt 0,5 g/100ml
Kolli 12

Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.

Se fler produkter från Toscana