Venetien

Till den större regionen Venetien räknas Veneto, Trentino-Alto Adige och Friuli-Venezia Giulia. Området har en rik kulturhistoria och turismen är omfattande. Verona, Gardasjön, opera och mat är några saker som lockar. Den mest kända regionen för vinproduktion är Valpolicella. De kraftfulla röda vinstilarna Amarone och Ripasso har tagit både Sverige och andra länder med storm och visst är det lätt att gilla de generösa vinerna härifrån. Corvina, Rondinella och Molinara är de vanligaste druvsorterna och Valpolicellas specialitet är att helt eller delvis torka druvorna enligt den så kallade appassimento-metoden. Druvklasarna torkas efter skörden och vattnet i druvan avdunstar. Resultatet är en ökad koncentration och socker och smaker. Det blir ett kraftfullt vin med hög lite högre alkoholhalt.

Brigaldara Amarone Case Vecie, 2012

Rött vin · Italien, Venetien

Case Vecie är Brigaldaras stolthet. En specifik vingård på 7,5 ha levererar ett vin i absolut världsklass. Ett elegant kraftpaket som tål att lagras under lång tid. Hela 95 poäng från Wine Advocate för årgång 2009.

399:-

Brigaldara Amarone della Valpolicella, 2013

Rött vin · Italien, Venetien

Amarone. Svenskarnas kelgris nummer ett. Det finns dåliga och det finns bra Amarone. Brigaldaras Amarone della Valpolicella tillhör de senare och här återfinns all den kraft och balanserade elegans som Amarone gjort sig känt för.   ”Brigaldara har funnits ett tag på den svenska marknaden, men har ännu inte nått den breda uppmärksamhet vinhuset förtjänar. Här […]

299:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Brigaldara Amarone della Valpolicella Classico, 2013 · Nyhet!

Rött vin · Italien, Venetien

Det här är en amarone för dig som prioriterar elegans och finess. Årgång 2013 fick den högsta utmärkelsen, Tre Bicchieri, från prestigefyllda italienska vinguiden Gambero Rosso.

349:-

Lanseras 5 mars

Brigaldara Ripasso Superiore, 2015

Rött vin · Italien, Venetien

Gillar Ripasso men vill uppgradera? Då är denna premiumripasso något för dig. Stefano Cesari vill inte höra talas om begreppet ”miniamarone”. Det här vinet har egna meriter.

139:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Brigaldara Soave, 2016

Vitt vin · Italien, Venetien

Soave är ett klart underskattat vitt vin från Venetien. Friskt, fruktigt och mångsidigt. Garganega heter druvan. Visste du det?

99:-