USA

USA är en stort land och vinproduktionen har rent kommersiellt bara funnits i modern form sedan 1960-talet. Förbudstiden slog hårt mot de producenter som etablerade sig före 1930-talet och det tog många år innan det hela tog fart igen. Största vinregionen är utan tvekan Kalifornien, men även Oregon, Washington State och ett par andra stater producerar vin. De tre förstnämnda har sett en stigande efterfrågan och kvaliteten kan mäta sig med många andra välsedda vinregioner runt om i världen.

Snow Cat Coffee Stout

Öl · USA, Colorado

Gillar du kaffe gillar du förmodligen denna snygga Coffee Stout från Crazy Mountain. I samarbete med det lokala kafferosteriet Vail Mountain Coffee & Tea har de tagit fram en torr stout med rena kaffesmaker. Kaffet tillsätts efter att jäsningen är avslutad för att bevara de subtila kaffetonerna.

25,90:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Acrobat Pinot Gris, 2014

Vitt vin · USA, Oregon

Friskt och mångsidigt vin på Pinot Gris som med sin friska syra och mineralitet passar till många sorters mat. 90 poäng och topp 100 bästa vinköpen under 2014 enligt både Wine & Spirits och Wine Enthusiast.

139:-

Acrobat Pinot Noir, 2015 · Nyhet!

Eleganta röda viner · USA, Oregon

Elegant och mångsidig Pinot Noir från Oregon, en vinregion som kanske är mest känd för just riktigt bra Pinot Noir.

165:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Acrobat Pinot Noir, 2014

Rött vin · USA, Oregon

Elegant och mångsidig Pinot Noir från Oregon, en vinregion som kanske är mest känd för just riktigt bra Pinot Noir. Årgång 2012 knep en plats på Wine Spectators Top 100-lista 2014 och fick 90/100 poäng.

179:-

King Estate Signature Pinot Gris, 2013

Vitt vin · USA, Oregon

Från King Estates signaturserie kommer denna friska och fruktiga Pinot Gris som utnämnts till bästa inhemska Pinot Gris av Wine & Spirits. 91/100 poäng från Wine Enthusiast.

179:-

King Estate Signature Pinot Noir, 2013

Rött vin · USA, Oregon

Elegant Pinot Noir där druvorna tas från olika vingårdar och jäses separat för att sedan blandas. På så sätt får man fram exakt den karaktär man vill ha och resultatet är ett balanserat vin som är lika gott att dricka för sig själv som till mat.

239:-

North by Northwest Red Blend, 2013

Rött vin · USA, Washington, Columbia Valley

Druvorna i North by Northwest kommer från området runt Columbia River Basin i Washington och Oregon. I nära samarbete med lokala odlare väljer man ut enbart de finaste druvorna. 90/100 poäng och Best Buy från Wine Entusiast.

149:-

La Jota Howell Mountain Cabernet Franc, 2010

Rött vin · USA, Howell Mountain, Napa Valley

Har du en gång lärt dig uppskatta en bra Cabernet Franc så är det förmodligen en förälskelse som varar livet ut. Denna kommer från en ovanligt liten vingård som planterades 1976 på Howell Mountain. Mycket begränsad tillgång.

749:-

La Jota Howell Mountain Cabernet Sauvignon, 2012

Rött vin · USA, Howell Mountain, Napa Valley

La Jota är en av de första vingårdarna i Napa Valley (1898) och ett tidigt ”kultvin” från ursprunget. Den lilla produktionen gör vinet från den lilla appellationen Howell Mountain eftertraktat. Vinmakaren Chris Carpenter beskriver säsongen 2012 som nära perfekt och det speglas vinet som är exceptionellt.

749:-

La Jota Howell Mountain Merlot, 2012

Rött vin · USA, Kalifornien, Napa Valley, Howell Mountain

Det är inte konstigt att Napa Valley producerar bra Merlotviner med så många hektar avsedda för just den druvan.  Denna Merlot kommer från två vingårdar som ligger högt ovanför Napa Valley. Årgång 2012 får 92 poäng Robert Parker.

749:-

Raymond R Collection Chardonnay, 2014

Vitt vin · USA, Kalifornien

Frisk Chardonnay där druvorna tas från utvalda vingårdar i Karlifornien som alla bidrar med sitt unika uttryck i vinet.

129:-

Raymond R Collection Field Blend, 2013

Rött vin · USA, Kalifornien

I de tidiga dagarna i Kaliforniens vinhistoria fanns en tradition där en vingård hade flera olika druvsorter planterade och hela vingården skördades och vinifierades tillsammans. Raymond har återupptagit denna tradition och resultatet är ett komplext och matvänligt vin. Då rankorna är samplanterade finns ingen exakt druvfördelning.

129:-

Raymond R Collection Zinfandel, 2014

Rött vin · USA, Kalifornien

Fruktig och generös Zinfandel från Raymond i serien R Collection, som kännetecknas av prisvärda viner av hög kvalitet.

129:-

Raymond Reserve Selection Napa Valley Cabernet Sauvignon, 2013

Rött vin · USA, Kalifornien, Napa Valley

Kraftfull men elegant Napa Cab med druvor från vingårdar i Rutherford och St. Helena. Reserve Selection har varit hörnstenen i Raymonds vinportfolio sedan första årgången 1974 och speglar familjens mantra ”deep roots, powerful wines”.

389:-

Vérité La Joie

Rött vin · USA, Sonoma Valley

La Joie, Glädjen, är ett kraftfullt vin baserat på Cabernet Sauvignon från Sonoma. Tre årgångar har fått full poäng, 100/100 p av Robert Parker. Väldigt begränsad tillgång. Anmäl ditt intresse på info@winemarket.se för att få information om tillgängliga årgångar och pris.

:-

Kontakta info@winemarket.se för pris och mer information.

Vérité La Muse

Rött vin · USA, Sonoma Valley

La Muse, Inspirationen, det första vinet Vérité släppte, är baserat på Merlot. Hela tre årgångar har fått 100/100 p av Robert Parker på The Wine Advocate! Väldigt begränsad tillgång. Anmäl ditt intresse på info@winemarket.se för att få information om tillgängliga årgångar och pris.

:-

Kontakta info@winemarket.se för pris och mer information.

Vérité Le Desir

Rött vin · USA, Sonoma Valley

Le Désir, Lusten, är ett vin i världsklass baserat på Cabernet Franc. Tre årgångar har fått 100/100 p av Robert Parker. Väldigt begränsad tillgång. Anmäl ditt intresse på info@winemarket.se för att få information om tillgängliga årgångar och pris.

:-

Kontakta info@winemarket.se för pris och mer information.