USA

USA är en stort land och vinproduktionen har rent kommersiellt bara funnits i modern form sedan 1960-talet. Förbudstiden slog hårt mot de producenter som etablerade sig före 1930-talet och det tog många år innan det hela tog fart igen. Största vinregionen är utan tvekan Kalifornien, men även Oregon, Washington State och ett par andra stater producerar vin. De tre förstnämnda har sett en stigande efterfrågan och kvaliteten kan mäta sig med många andra välsedda vinregioner runt om i världen.

Acrobat Pinot Gris, 2016 · Nyhet!

Vitt vin · USA, Oregon

Ett friskt och mångsidigt vin på Pinot Gris som med sin friska syra och mineralitet passar till många sorters mat. 90 poäng från Wine Enthusiast ”This wine knocks the flavors out of the park again this vintage..this is a must-have, everyday, goes-with-anything white.” 3600 flaskor släpps i Systembolagets små partier den 4 maj.

129 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

King Estate Signature Pinot Noir, 2014

Rött vin · USA, Oregon

Elegant Pinot Noir där druvorna tas från olika vingårdar och jäses separat för att sedan blandas. På så sätt får man fram exakt den karaktär man vill ha och resultatet är ett balanserat vin som är lika gott att dricka för sig själv som till mat.

239 kr

Raymond R Collection Field Blend, 2013

Rött vin · USA, Kalifornien

I de tidiga dagarna i Kaliforniens vinhistoria fanns en tradition där en vingård hade flera olika druvsorter planterade och hela vingården skördades och vinifierades tillsammans. Raymond har inspirerats av denna tradition och resultatet är ett komplext och matvänligt vin. 2013 års årgång av vinet vann Silver i Los Angeles International Wine Competition 2015. Ett riktigt fynd! enligt Dina Viner PE […]

119 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik