USA

USA är en stort land och vinproduktionen har rent kommersiellt bara funnits i modern form sedan 1960-talet. Förbudstiden slog hårt mot de producenter som etablerade sig före 1930-talet och det tog många år innan det hela tog fart igen. Största vinregionen är utan tvekan Kalifornien, men även Oregon, Washington State och ett par andra stater producerar vin. De tre förstnämnda har sett en stigande efterfrågan och kvaliteten kan mäta sig med många andra välsedda vinregioner runt om i världen.

Acrobat Pinot Gris, 2015

Vitt vin · USA, Oregon

Friskt och mångsidigt vin på Pinot Gris som med sin friska syra och mineralitet passar till många sorters mat. 90 poäng och topp 100 bästa vinköpen under 2014 enligt både Wine & Spirits och Wine Enthusiast.

139 kr

Acrobat Pinot Noir, 2015

Rött vin · USA, Oregon

Elegant och mångsidig Pinot Noir från Oregon, en vinregion som kanske är mest känd för just riktigt bra Pinot Noir. Årgång 2012 knep en plats på Wine Spectators Top 100-lista 2014 och fick 90/100 poäng.

195 kr

King Estate Signature Pinot Noir, 2014

Rött vin · USA, Oregon

Elegant Pinot Noir där druvorna tas från olika vingårdar och jäses separat för att sedan blandas. På så sätt får man fram exakt den karaktär man vill ha och resultatet är ett balanserat vin som är lika gott att dricka för sig själv som till mat.

239 kr

Raymond R Collection Field Blend, 2013

Rött vin · USA, Kalifornien

I de tidiga dagarna i Kaliforniens vinhistoria fanns en tradition där en vingård hade flera olika druvsorter planterade och hela vingården skördades och vinifierades tillsammans. Raymond har inspirerats av denna tradition och resultatet är ett komplext och matvänligt vin. 2013 års årgång av vinet vann Silver i Los Angeles International Wine Competition 2015. Ett riktigt fynd! enligt Dina Viner PE […]

129 kr