Champagne & Mousserande

Dessa viner kan inte bara drickas vid festligheter utan även till mat. Det finns en mängd olika stilar och precis som för ett stilla vin så gäller det att välja modell efter tillfälle. Produktionsmetoderna varierar och den mest kostsamma är också den som ger bäst kvalitet, Champagnemetoden. Det betyder att vinet jäst en andra gång i samma flaska. Även om det är just regionen Champagne som tagit bubblande viner till nya höjder så återfinns metoden på olika håll i världen. Då under andra namn, exempelvis Traditional Method, Cap Classic eller Méthode Champenoise. Champagne & Mousserande viner kan göras både på gröna och blå druvor.

Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Blanc de Blancs Brut, nv

Champagne & Mousserande · Frankrike, Champagne

Elegant Champagne gjord på 100 % Chardonnay som tack vare sina extra fina bubblor har en mjuk och krämig mousse. Passar lika bra som aperitif som till lättare mat som pilgrimsmussla, gåslever och mycket mer.

489:-

Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Brut, nv

Champagne & Mousserande · Frankrike, Champagne

En finstämd gourmetchampagne, speciellt framtagen för att kunna avnjutas under hela måltiden, från aperitif och framåt. Namnet Cuvée des Moines är en hyllning till Benediktinmunkarna som sägs ha varit de första att bemästrat konsten att tillverka Champagne. Varje flaska levereras i en trälåda.

379:-

Besserat de Bellefon Cuvée des Moines Vintage, 2006

Champagne & Mousserande · Frankrike, Champagne

Frisk årgångschampagne som är speciellt framtagen för att passa utmärkt till mat. I hela 8 år har årgång 2006 legat på jästfällningen. FYND enligt Allt om Vin nr 3 2016, 92 p från Wine Spectator och Silver i Wine International Challenge 2015.

477:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Kleine Zalze Vintage Brut, 2011

Champagne & Mousserande · Sydafrika, Western Cape, Coastal Region, Stellenbosch

Årgångscuvée från Kleine Zalze, tillverkad enligt den klassiska Champagnemetoden. Vinet har sedan fått vila 36 månader på jästfällning innan buteljering.

199:-

Moncaro Madreperla Gran Cuvée Brut, nv

Champagne & Mousserande · Italien, Marche

Mousserande vin gjort på en ovanlig blandning av Verdicchio och Montepulciano, en av Marches mest använda rödvinsdruvor. Tillverkad enligt traditionell metod och med en hemlig dosage av utvalda årgångar Verdicchio Riserva Vigna Novali som lagrats i minst 36 månader på gamla fat. Madreperla har bland annat fått silver från Concours Mondial de Bruxelles.

199:-

Moncaro Opale Verdicchio dei Castelli di Jesi Spumante Brut

Champagne & Mousserande · Italien, Marche, Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico · Eko

Friskt bubbel på 100% Verdicchio som skördas tidigt för att få ett vin med fin syra. Den fina moussen och vinets fruktiga stil gör att det passar utmärkt både som aperitif och till lättare rätter.

79:-

Moncaro Organic Spumante · Nyhet!

Champagne & Mousserande · Italien, Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico · Eko

Ekologiska bubblor från populära Moncaro! Ett friskt och fruktigt vin gjort på 100% Verdicchio.

79:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik