Champagne & Mousserande

Dessa viner kan inte bara drickas vid festligheter utan även till mat. Det finns en mängd olika stilar och precis som för ett stilla vin så gäller det att välja modell efter tillfälle. Produktionsmetoderna varierar och den mest kostsamma är också den som ger bäst kvalitet, Champagnemetoden. Det betyder att vinet jäst en andra gång i samma flaska. Även om det är just regionen Champagne som tagit bubblande viner till nya höjder så återfinns metoden på olika håll i världen. Då under andra namn, exempelvis Traditional Method, Cap Classic eller Méthode Champenoise. Champagne & Mousserande viner kan göras både på gröna och blå druvor.

Moncaro Madreperla Gran Cuvée Brut, nv

Champagne & Mousserande · Italien, Marche

Mousserande vin gjort på en ovanlig blandning av Verdicchio och Montepulciano, en av Marches mest använda rödvinsdruvor. Tillverkad enligt traditionell metod och med en hemlig dosage av utvalda årgångar Verdicchio Riserva Vigna Novali som lagrats i minst 36 månader på gamla fat. Madreperla har bland annat fått silver från Concours Mondial de Bruxelles.

199 kr