Roséviner

Roséviner har växt i popularitet under det senaste årtiondet och stilarna varierar. Från viner till djupare färg och fylligare still till ljusrosa torra och friska. Utbudet är stort och stil kan varieras med tillfälle. För att tillverka rosévin låter man skalresterna från de blå druvorna ligga kvar i musten en mycket kort tid för att ge den rosa färgen. Denna så kallade skalkontakt kan pågå i 6-24 timmar beroende på vilken färg som eftersträvas. Många förknippar roséviner med sommar och sol men faktum är att rosé passar utmärkt till mat året runt. Sushi, Thai och diverse husman är utmärkta kombinationer.

Les Grandmontains Rosé, 2015

Roséviner · Frankrike, Loire, Sancerre

Frisk rosé från Domaine Laporte gjord på 100% Pinot Noir i frisk Sancerrestil. Lika god på egen hand som till mat, prova gärna till asiatisk mat.

179:-

Errázuriz Estate Series Cabernet Sauvignon Rosé 375 ml, 2015

Roséviner · Chile, Valle Central

Torrt rosévin i en generös och smakrik stil på halvflaska från Errazuriz. Utmärkt att dricka året runt som aperitif, till fiskgrytan eller kycklingen.

47:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Lumière de Provence, 2014

Roséviner · Frankrike, Provence

Vackert blekrosa vin från trendiga Provence i snygg flaska. Med sin friska och fruktiga stil gör den sig lika bra som sällskapsdryck som till mat. Finns även på magnumflaska.

129:-

Lumière de Provence Magnum, 2014

Roséviner · Provence

Vackert blekrosa vin från trendiga Provence i magnumflaska. Med sin friska och fruktiga stil gör den sig lika bra som sällskapsdryck som till mat.

269:-

Moncaro Organic rosé, 2016 · Nyhet!

Roséviner · Cerasuolo D'Abruzzo, Italien · Eko

Ett torrt, friskt och fruktigt ekologiskt rosévin från Moncaro. Med friska smaker av smultron, körsbär och fläder passar detta vin utmärkt till skaldjur, fisk och plockmat. Ett perfekt vin att servera till buffén!

199:-

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik