VDR, 2015

FYND, 89++ enligt Dina Viner, nr 357

VDR står för Very Dark Red och namnet är verkligen talande. Det här är ett vin för dig som gillar dina viner fylliga, smakrika och med integrerade tanniner. Druvblandningen i VDR består av 60% petit verdot och 40% petite sirah. De här druvorna trivs perfekt i Kaliforniens soliga klimat och ingen annan vinregion i världen lyckas som Kalifornien att göra sådana här fantastiska och maffiga viner. Smaken är koncentrerad av mogna körsbär, mörka plommon och björnbär samt har inslag av viol och choklad. Tanninerna är tydliga och färgen är djupt mörkröd. Det här är ett vin perfekt till grillat kött, gärna i sällskap av en fet och smakrik sås.

179 kr

Smakbeskrivning

VDR är ett fylligt vin med toner av mörka körsbär, mogna plommon, björnbär med inslag av choklad och viol. Tanninerna är tydliga men välintegrerade med frukten vilket ger en sammetslen munkänsla och lång finish.

Miljöarbete

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Deras toppmoderna vineri är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vineriet och förse ytterligare 125 hus med el.

Varunummer på Systembolaget 78016
Alkoholhalt 14,5 %
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Fylligt
Ursprung Monterey, Kalifornien, USA
Druvfördelning petit verdot 60%, petite sirah 40%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Stekt och grillat kött, vilt, lagrade hårdostar.
Sockerhalt 0,1 g/100ml
Kolli 6

Monterey, Kalifornien, USA

Se fler produkter från Monterey

Scheid Family Wines

Redan 1972 såg Al Scheid den outnyttjade potentialen i Monterey County i en tid då vinregionen bara var i sin linda. Det som började som en ren druvodling där 100% av produktionen såldes till andra vingårdar har Al nu utvecklat till en respekterad vinproducent med flera välkända varumärken. Idag är Als två barn Scott och Heidi också med och drivande i produktionen tillsammans med ett team av vinmakare, men Al är fortfarande med och fattar de tongivande besluten. Scheid Family Wines portfölj innehåller fem unika varumärken, alla med en distinkt stil: Scheid Vineyards, District 7, Metz Road, VDR och Stokes’ Ghost.

Med 12 vingårdar bestående av drygt 1600 hektar längs en 110 km lång sträcka av Salinasdalen har Scheid ett brett urval av olika mikroklimat och jordmånar. Detta ger vinmakare Dave Nagengast fina förutsättningar att skapa viner av bästa kvalitet.

Pinot noir och chardonnay är druvor som trivs utmärkt i Montereys kustnära svala klimat med många soltimmar. Scheid Family Wines driver spännande projekt med buteljeringar i små volymer av i sanning unika viner gjorda på olika pinot noir-kloner. Alla dessa viner har sin egen karaktär präglad av sin unika plats i vingården. De här vinerna visar på ett fantastiskt sätt hur pinot noir-druvan anpassar sig och tar sig olika uttryck utifrån sin terroir.

Tack vare att familjen har vingårdar som sträcker sig långt ner i Salinas-dalen har de också förutsättningarna att framgångsrikt odla många andra druvsorter. Sauvignon Blanc, cabernet sauvignon, merlot och petite sirah är de som lyser starkast här.

Scheid Family Wines brinner för att skapa bästa möjliga vin och samtidigt vara goda förvaltare av jorden och stötta det lokala samhället. Det toppmoderna vineriet är skapat med hållbarhet i fokus. 100% av druvresterna komposteras och sprids ut i vingårdarna igen. 100% av vattnet från vinproduktionen renas och används i vingårdarna. De har även byggt ett vindkraftverk vars elproduktion räcker till att driva vingården och förse ytterligare 125 hus med el.

Se fler produkter från Scheid Family Wines