Weinert Cabernet Sauvignon, 2010

Nyhet · Bodegas Weinert är en vingård som kommit att företräda den europeiska vinodlartraditionen i Argentina. Deras ambition att enbart producera högkvalitativa viner har de hållit strikt ända sedan den första årgången som var 1977, och i vinvärlden har de blivit en ikon känd sin klass och elegans. Domänens vackra vinkällare är belägen under mark och här lagras vinerna på europeiska ekfat under minst två år och får därefter stabiliseras och utvecklas ytterligare flera år på flaska. Druvorna till Weinert Cabernet Sauvignon 2010 kommer från 20-30 år gamla vingårdar och vinet får mogna i minst 5 år på stora ekfat. Det här är ett komplext vin som går bra att dricka nu men som kommer växa ytterligare om det lagras vidare i 5 år.

179 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Toner av svarta vinbär, mogna björnbär, mint, mörk choklad samt utvecklade toner av torkade körsbär, svart te, höstlöv och läder. Tanninerna är kännbara men integrerade och vinet hålls samman fint av en genomgående frisk syra. Dekantera med fördel.

Varunummer på Systembolaget 92045
Alkoholhalt 14,5
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Mendoza, Cuyo, Argentina
Druvfördelning cabernet sauvignon 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Rätter av kött, lamm, vilt och ostar
Sockerhalt 0,3 g/100ml
Kolli 12

Mendoza, Cuyo, Argentina

Mendoza utgör hjärtat i vinlandet Argentina och står för 80% av vinproduktionen. De första druvorna planterades av de spanska erövrarna invid Andernas floder redan på 1500-talet där de fann ett idealiskt klimat med inga eller små mängder nederbörd och med stora temperaturskillnader mellan natt och dag. Bland de blå druvorna dominerar Malbec, Bonarda, Cabernet Sauvignon och Syrah och bland den vita Sauvignon Blanc, Torrontes och Chardonnay.

Se fler produkter från Mendoza

Bodegas Weinert

Argentinska Bodegas Weinert grundades 1975 då Bernardo Weinert, en brasiliansk affärsman med tyska rötter, köpte ett nergånget vineri i Lujan de Cuyo i Mendoza. Under ledning av vinmakaren Raúl de la Mota producerade vineriet den numera legendariska första årgången 1977. Weinert Malbec Estrella 1977 släpptes på nytt 20 år senare och blev då känt som ett av Sydamerikas bästa viner. Kännetecknet för vinerna från Bodega Weinert är att de får mogna på stora ekfat, från 2000 till 6000 liter. De får sedan mogna vidare på flaska innan de släpps till försäljning. De yngsta vinerna som släpps brukar vara runt 5 år men de släpper även små upplagor av äldre årgångar regelbundet.

Se fler produkter från Bodegas Weinert