Weinert Cabernet Sauvignon, 2008

Nyhet · ”Another old-school classic” och 94 poäng var betyget från Descorchados 2018. Druvorna kommer från 20-30 år gamla vingårdar och vinet får mogna i minst 5 år på stora ekfat. Komplext vin som går bra att dricka nu men som kommer växa ytterligare om det lagras vidare i 5-10 år. 2400 flaskor släpps i Systembolagets små partier fredag 2 november.

169 kr

Finns i Systembolagets butiker • Hitta närmaste butik

Smakbeskrivning

Djup och rik doft av läder, mint och svart te. Fyllig och strukturerad smak av mörka körsbär, tobak, läder, mint och fat. Medellång eftersmak. Dekantera med fördel.

Varunummer på Systembolaget 90118
Alkoholhalt 15
Storlek 750 ml
Förslutning Naturkork
Produktkategori Rött vin, fylligt
Ursprung Mendoza, Cuyo, Argentina
Druvfördelning cabernet sauvignon 100%
Ekologiskt Nej
Vegan Nej
Passar till Rätter av kött, lamm, vilt och ostar
Kolli 6

Mendoza, Cuyo, Argentina

Mendoza utgör hjärtat i vinlandet Argentina och står för 80% av vinproduktionen. De första druvorna planterades av de spanska erövrarna invid Andernas floder redan på 1500-talet där de fann ett idealiskt klimat med inga eller små mängder nederbörd och med stora temperaturskillnader mellan natt och dag. Bland de blå druvorna dominerar Malbec, Bonarda, Cabernet Sauvignon och Syrah och bland den vita Sauvignon Blanc, Torrontes och Chardonnay.

Se fler produkter från Mendoza

Bodegas Weinert

Argentinska Bodegas Weinert grundades 1975 då Bernardo Weinert, en brasiliansk affärsman med tyska rötter, köpte ett nergånget vineri i Lujan de Cuyo i Mendoza. Under ledning av vinmakaren Raúl de la Mota producerade vineriet den numera legendariska första årgången 1977. Weinert Malbec Estrella 1977 släpptes på nytt 20 år senare och blev då känt som ett av Sydamerikas bästa viner. Kännetecknet för vinerna från Bodega Weinert är att de får mogna på stora ekfat, från 2000 till 6000 liter. De får sedan mogna vidare på flaska innan de släpps till försäljning. De yngsta vinerna som släpps brukar vara runt 5 år men de släpper även små upplagor av äldre årgångar regelbundet.

Se fler produkter från Bodegas Weinert