Champagne

Champagne är mousserande vitt vin eller rosévin från distriktet Champagne i norra Frankrike, med Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Endast vin från distriktet med samma namn och som har framställts enligt "méthode champenoise" får lov att kallas champagne, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Metoden innebär att vinet får jäsa en andra gång på flaska, på så vis skapas kolsyran och de specifika brödiga aromerna. Vinet i flaskan vilar därefter på jästfällningen i minst 15 månader. Druvorna man i regel använder vid champagne-tillverkning är Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier men det finns ytterligare sju druvor som är godkända. Champagne som görs på enbart vita druvor kallas blanc de blancs medan en blanc de noirs enbart består av blå druvorsorter.

Duval-Leroy Brut Organic

Mousserande vin · Champagne, Frankrike · Eko

Duval-Leroy var först med att göra en ekologisk champagne och deras Brut Organic är en smakrik, mycket frisk, komplex och helt torr ekologisk champagne. En perfekt inledning på middagen men också ett ypperligt val till [...]

399 kr